Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

آموزش و پرورش بزرگترین و شایدبا اهمیت ترین مجموعه دولتی است که آموزش و تربیت آینده سازان این مرز و بوم را عهده دار است. سال ۹۵ برای این مجموعه نیز بافراز و نشیب های بسیاری همراه بود. وزارتخانه ای که در میانه راه مجبور به تغییر سکاندار شد و بعضی حواشی نیز مانند اختلاس هشت هزار میلیارد تومانی از صندوق ذخیره فرهنگیان نفسش را در شیب رو به بالای چالش های پیش رو به شماره انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیم نگاهی به وقایع آموزش و پرورش در آخرین سال فعالیت دولت تدبیر و امید نشان از کاستی ها و نقاط قوتی دارد که می تواند سرنوشت دولت را تحت الشعاع خود قرار دهد.دراین فرصت کوتاه به مهمترین رویدادهایی پرداختیم که زندگی جمع کثیری از خانواده های ایرانی را با آن عجین شده است.

شروع سال با شایعه استعفای وزیر

چند روزی بیشتر از پایان تعطیلات نوروزی و بازشدن مدارس در سال ۹۵نمی گذشت که شایعه استعفای فانی در شبکه های اجتماعی منتشر شد. شایعه ای که به سرعت توسط مدیر کل دفتر وزارت این وزارتخانه تکذیب شد. شایعه استعفای وزیر آموزش و پرورش و به موازات آن شایعه موافقت رئیس جمهور با استعفای وزیر درحالی مطرح شد که فانی در آن ایام برای سفری کاری در سیستان و بلوچستان حضور داشت.

مدارس ویژه برای دانش آموزان متاهل

ازدواج زودهنگام در برخی استان ها مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و آذربایجان غربی باعث شد تا مسئولان وزارت آموزش و پرورش به فکر ایجاد مدارس ویژه متاهلان در این مناطق بیفتند. این اقدام از آن جهت ارزشمند تلقی می شودکه سالیانه تعداد زیادی از دانش آموزان به واسطه ازدواج از تحصیل محروم می شدند و به دلیل محدودیت هایی که برایشان ایجاد میشد مجبور به ترک تحصیل بودند. اواخر تیرماه سال گذشته پیشنهاد ایجاد این مدارس مطرح شد تا با شروع سال تحصیلی ۹۵-۹۶دانش آموزان متاهل مجبور به ترک تحصیل نشوند.

تدریس ۵زبان خارجی جدید در مدارس

با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تدریس ۵زبان خارجی جدید در مدارس کشور ممکن شد. این خبر را مخبردزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی داد تا آموزش و پرورش بتواند ۵زبان خارجی جدید را در دروس خود بگنجاند.

آغاز زمزمه های فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان

در آغازین روزهای شهریور ماه بود که زمزمه هایی از فساد گسترده در صندوق ذخیره فرهنگیان به گوش رسید. فسادی که که از اختلاس میلیاردی تا حقوق های نجومی حکایت داشت. این زمزمه ها در نهایت به واقعیت بدل و مشخص شد اختلاسی هشت هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان رخ داده است. اختلاسی که رئیس جمهور آن را بازپرداخت نشدن معوقات وام های اعطا شده از این صندوق نام نهاد و البته هیچگاه مشخص نکرد این افراد در خوشبینانه ترین حالت با چه مجوزی هشت هزار میلیارد تومان از محل پس اندازه فرهنگیان وام دریافت کرده اند.

بحث ها بر سر فساد هشت هزار میلیارد تومانی صندوق ذخیره فرهنگیان همچنان داغ بود تا اینکه در ۲۵شهریور ماه خبر برکنار شهاب الدین غندالی مدیر عامل این صندوق به صدر اخبار رسانه ها رفت.غندالی به واسطه برکناری اعضای هیئت مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان توسط اعضای هیئت امنا برکنار شد تا تخلف ۸هزار میلیاردی وارد فاز تازه ای شود.

اختلاس هشت هزار میلیاردی در حالی مطرح بود که بسیاری به پاسخگویی فانی امید بسته بودند. وزیری که چندماه بعد و درست در بهبوهه استیضاح، توسط رئیس دولت برکنار شد تا اما و ا گرها دراین باره بر سرجای خود باقی بماند.البته در همان ایام و در روزهای آغازین سال تحصیلی ۹۵-۹۶وزیر آموزش و پرورش نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و از وزارت اطلاعات و دادستانی خواست تا به پرونده ورود کنند. چراکه به گفته او مدت عضویت اعضای هیئت مدیره صندوق منقضی شده و حضور هیئت مدیره غیر قانونی بوده است.

اعلام وصول استعفای فانی یک روز قبل از برکناری

۲۷مهرماه سرانجام استعفای فانی با ۴۵امضا در هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد. طرح استیضاحی که چند ساعتی بیشتر اعتبار نداشت و سرانجام رئیس دولت اعتدال، وزیر آموزش و پرورش را همراه با دو وزیر دیگر برکنار کرد.

فانی پس از این برکناری خطاب به روحانی اینگونه نوشت:« علی رغم آمادگی کامل برای حضور در جلسه استیضاح، آمادگی خود را برای عمل به هرگونه تصمیم حضرتعالی در خصوص ادامه کار خویش نیز اعلام می کنم.

دانش آشتیانی سکاندار جدید آموزش و پرورش

۱۱آبان ۹۵ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روند بررسی صلاحیت دانش آشتیانی برای سکانداری وزارت آموزش و پرورش، با ۱۵۷رای موافق به او اعتماد کردند و دومین وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم را راهی ساختمان خیابان قرنی کردند. دانش آشتیانی با ۱۵۷رای موافق، ۱۱۱رای مخالف و ۶رای ممتنع از مجلس رای اعتماد گرفت و یک روز بعد نیز حکم انتصاب خود را از رئیس جمهور دریافت کرد.

با تغییر وزیر آموزش و پرورش، جابه جایی مدیران و معاونان سرعت گرفت. جابه جایی هایی که به بیشتر جنبه سیاسی داشتندو تعداد زیادی از مدیران این مجموعه را مجبور به ترک صندلی هایشان کرد. معاون عمرانی وزیر، معاون مقطع ابتدایی و بسیاری دیگر از مدیران جای خود را به افراد جدید دادند و در بعضی موارد مانند معاونت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تا ماهها حتی خبری از سرپرست نیز وجود نداشت.

سرانجام متولی پیش دبستانی ها مشخص شد

مناقشه بین مدیریت پیش دبستانی ها سرانجام پایان یافت و در سوم بهمن ۹۵آموزش و پرورش متولی این مقطع سردرگم درنظام آموزشی کشور شد. به گفته مرضیه گرد رئیس سازمان مدارس غیر دولتی، از این تاریخ به بعد هر دستگاهی که قصد تاسیس مرکزی برای آموزش پیش دبستانی داشته باشد باید مجوز فعالیت خود را از وزارت آموزش و پرورش دریافت کند.

درخواست اسیضاح،۴ماه بعد از رای اعتماد

درست ۴ماه بعد از اعتماد مجلس به دانش آشتیانی زمزمه های نارضایتی نمایندگان مردم از این وزیر کابینه به گوش می رسید. اواسط بهمن ماه تعدادی از نمایندگان خواستار استیضاح وزیر کم حاشیه دولت اعتدال شدند. وزیری که ارتباط خوبی با رسانه ها و خبرنگاران ندارد و کمتر تصویری از او در ذهن اهالی رسانه و مردم حک شده است.

نمایندگان معترض، عملکرد ضعیف او در موضوع مسایل تربیتی و پرورشی ، تاخیر در پرداخت مطالبات معلمان، عزل و نصب های سیاسی و عدم تعامل با نمایندگان مردم را علت درخواست خود برای استیضاح وزیر اعلام کردند. استیضاحی که البته به فرجام نرسید و دانش آشتیانی تا پایان سال ۹۵ همچنان مستاجر ساختمان شهید رجایی باقی ماند.

آموزش و پرورش و چالش جدید کسری بودجه

بهمن ماه همچنان برای آموزش و پرورش پر حاشیه بود. یک روز پس از سالروز پیروزی انقلاب، خبر کسری ۴هزار و ۲۰۰میلیارد تومانی آموزش و پرورش به رسانه ها راه یافت و از مشکلات بودجه ای این وزارتخانه و عدم همکاری دولت برای تامین هزینه های آن پرده برداشت. بر اساس این اخبار، هزار و ۴۰۰میلیارد تومان از این کسری بودجه مربوط به پرداخت حقوق و مزایای معلمان بود. معلمانی که بارها از دیرکرد پرداخت هایشان به ویژه مطالبات حق التدریسی گلایه داشتند.

دانش آشتیانی البته با چالش دیگری هم روبرو بود. او به عنوان عضوی از کابینه دولت تدبیر و امید موفق به مجاب کردن همکاران خود در کابینه برای رایگان کردن هزینه های آب ،برق وگاز مدارس نشده بود.او البته بیکار هم ننشت و افزایش سرانه مدراس در بودجه سال ۹۶را پیشنهاد داد تا شاید مدارس بتوانند از عهده مخارج خود بربیایند.

تنبیه دانش آموز با فروکردن مداد در سرش

اواخر بهمن ماه بود که خبر تاثر برانگیزی از برخورد خشن یک معلم با دانش آموزی در کرمان فضای رسانه ای و شبکه های اجتماعی را تحت تاثیر خودقرار داد. معلم عصبانی ۱۰سانتیمتر از مداد را در سر دانش آموز کرمانی فرو کرده بود و کار این دانش آموز به بیمارستان و بیهوشی برای خارج از کردن مداد از سرش کشید. اتفاقی که تاثر مردم را برانگیخت و درنهایت وزیر آموزش و پرورش در دستوری، این معلم خاطی را به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری ارجاع داد.

معیشت و حقوق و فرهنگیان دغدغه دولت است

اسفند ماه برای فرهنگیان خبرهای خوبی به همراه داشت. البته همه در مرحله وعده و قرار نبود چیزی از این وعده هابه سفره شب عیدشان بیاید. هفدهم اسفند وزیر آموزش و پرورش از تدوین طرح معیشتی جدیدی برای فرهنگیان خبر داد که قرار است پس از تدوین راهی مجلس شود.فردای آن روز دانش آشتیانی از تدوین نظام جدید پرداخت حقوق معلمان خبر داد.این نظام حقوقی بر اساس برنامه ششم توسعه تدوین می شود و نظام حقوقی معلمان را مطابق با شان آنها خواهد کرد.

بدهکار میلیاردی مدیرعامل بانک سرمایه می شود

درآخرین روزهای اسفند ماه درحالیکه مردم مشغول انجام کارهای پایان سال بودند، زمزمه هایی از انتصاب یکی از بدهکاران میلیاردی بانک سرمایه در راس این بانک مطرح شد. گویا دانش آشتیانی ورئیس کل بانک مرکزی تصمیم دارند این بدهکار بانکی را در ایام تعطیلات نوروز به سمت مدیر عاملی بانک سرمایه منصوب کنند.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۷۵۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر

آفتاب‌‌نیوز :

رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «وزارت آموزش و پرورش برای افزایش کیفیت آموزشی و افزایش نمرات دانش‌آموزان در امتحان نهایی چه برنامه‌ای دارد؟»، اظهار کرد: موضوع ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی، هم اکنون یکی از دستورکا‌رهای اصلی ما هست که یکی از نقاط تمرکز آن، امتحانات نهایی است؛ نقطه تمرکز دیگر، تقویت امور تربیتی و پرورشی و همینطور تضمین کیفیت در سایر برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سؤال شما درباره امتحانات نهایی است، بر این مسأله تمرکز می‌کنم. امسال امتحانات نهایی، ضریب قطعی ۵۰ درصد برای پایه دوازدهم و ۶۰ درصد برای پایه دهم و یازدهم در سال‌های آینده جهت ورود به دانشگاه‌ها خواهد داشت. بنابراین این امتحانات از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار هستند.

صحرایی اضافه کرد: هم‌اکنون نهضت ملی تقویت آموزش در دوره متوسطه دوم به راه افتاده است و مدیران یکایک مدارس کشور نمرات دانش‌آموزان پایه دوازدهم خود در سال ۱۴۰۲ را دریافت کردند و وضعیت آموزشی مدرسه خود را در تمام دروس نسبت به خودشان و نسبت به سایر مدارس شهرستان، استان و حتی نسبت به کل کشور می‌دانند.

 وی تصریح کرد: یک ستاد عالی آزمون در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفته است که در آن ۶ کارگروه فعال هستند. کارگروه‌ها هر هفته جلسه می‌گیرند و هر دو هفته یکبار ستاد عالی آزمون نسبت به بررسی پیشنهادات سیاستی کارگروه‌ها اقدام کرده و پس از تصویب، آن‌ها را ابلاغ می‌کند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دبیرخانه‌های کشوری دروس مختلف بیش از هر زمان دیگری پای کار آمده‌اند، افزود: گروه‌های آموزشی در سطح استان‌ها و مناطق فعال شدند و نمونه سؤالات مفهومی نیز تدوین شد؛ همزمان از طریق شبکه آموزشی شاد و همینطور مدرسه تلویزیونی ایران، همه درس‌هایی که بیشتر در دوران کرونا تولید شده بود در دسترس قرار گرفته است تا دانش‌آموزان از آن‌ها استفاده کنند. 

وی اضافه کرد: مناطق مختلف آموزشی در کشور برای تقویت دانش‌آموزان و ارتقای کیفیت نمرات آنها، اقدامات کم سابقه‌ای را در پیش گرفتند. فعال کردن اردو‌های علمی در درون مدرسه‌ها، گشودن قرائت‌خانه‌ها یا سالن‌های مطالعه به صورت شبانه‌روزی، باهمخوانی دانش‌آموزان و کلاس‌های رفع اشکال در دستور کار همه مناطق است. 

صحرایی با بیان اینکه آنچه امتحانات نهایی سال گذشته نشان داد تصویر واقعی نظام آموزشی کشور بود، گفت: خرسندیم که رئیس‌جمهور نسبت به این موضوع بسیار دغدغه‌مند بوده و موضوع کیفیت آموزش روی میز ایشان قرار گرفت. شاید بیش از سه دهه است که افت کیفیت آموزش هر از چندی در محافل و مجالس ملی مطرح می‌شود، اما سابقه‌ای ندارم که هیچکدام از رؤسای دولت‌های پیشین نسبت به این موضوع به اندازه آیت‌الله رئیسی دغدغه‌مند بوده باشند. این دغدغه و حساسیت ایشان مهمترین سرمایه برای ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی کشور است.

وی تصریح کرد: شورای عالی آموزش و پرورش هم در حال تهیه یک بسته برای تقویت مدارس دولتی است و موضوع دریافت مجوز‌های لازم از مجلس شورای اسلامی و حتی ارائه لایحه تحت عنوان تقویت مدرسه در دستور کار قرار گرفته است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان ۳۰۰ درصد رشد کرد
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم/ ما به قله نزدیک شده ایم
  • وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است
  • کهنسال‌ترین معلم ایران در مهاباد دار فانی را وداع گفت